Om meg og min kunstterapi

HEI OG VELKOMMEN til Ellen J.Haavik sin hjemmeside.

Jeg er en dame på 55år, gift og bosatt i Vikersund. Jeg er utdannet aktivitør, og har jobbet innenfor rehabilitering i  mange år. Min erfaring med bruk av maling og andre kreative uttrykksformer  i aktivitør yrket, og opplevelsen av den positive påvirkningen dette hadde på klientene, var en utløsende faktor i bestemmelsen om å ta videreutdanning innen kunstterapi.  I februar 2007 startet jeg på Institut for Kunstterapi, Danmark,  og jeg ble uteksaminert i januar i 2011.

Hvis du lurer på om kunstterapi er noe for deg kan du ta kontakt med meg på tlf 48203037 eller på mail ellen.haavik@gmail.com for nærmere informasjon.

HVA ER KUNSTTERAPI?

Kunstterapi er psykoterapi ved hjelp av forskjellige kreative uttrykksformer. Kreativiteten gir mange muligheter til terapeutiske samtaler og kontakt, mellom klient og terapeut, og mellom det bevisste og det ubevisste i psyken vår.

Kunstterapien bygger på den psykoanalytiske tradisjonen representert ved Carl Gustav Jungs psykologi – i tillegg til utviklingspsykologien og objektrelasjonsteorien.

De kreative uttrykksformene som ligger mitt hjerte nærmest er

MALING/TEGNING
COLLAGE, FOTO
LEIRE
BEVEGELSE/DANS
MUSIKK
MEDITASJON
DRØMMETOLKNING

Det er viktig å få frem at ALLE kan delta på kunstterapi. Ordet kunstterapi kan noen ganger bli misforstått, vi bedømmer ikke bilder/figurer ut i fra kunstneriske prinsipper. Ingen skal bevise at de kan tegne perspektiv, kan skyggelegging eller fargelære. Det er ikke sluttproduktet i seg selv som er det viktigste, men prosessen. “Hva opplevde du mens du malte/tegnet?” ” Hvilke følelser kom opp i deg?”. Dette er spørsmål vi stiller i refleksjonen.

Altså: Du trenger ingen forkunnskaper for å ha nytte og glede av kunstterapi!!

HVEM KAN HA NYTTE OG GLEDE AV KUNSTTERAPI?

Voksne og barn, individuelt eller i gruppe.

Har du et personlig problem du trenger hjelp til å løse?

Mange av oss sliter med helt vanlige livsproblemer som ikke trenger langvarig psykolog- hjelp, men som kan løses ved, for eksempel, kunstterapi. Hverdagen har mange krav – for noen går det på helsa løs. Noen ender i utmattelse og utbrenthet. For andre arter det seg som depresjon, angst, sinne eller andre vanskelige følelser.

Noen sliter med ettervirkninger etter en traumatisk barndom, fysiske, psykiske eller seksuelle overgrep. Dette kan gi plager som kroniske smerter, søvnproblemer, mareritt og drømmer.

Mange møter utfordringer knyttet til arbeidslivet- eller i forbindelse med en ufrivillig utestengelse fra arbeidslivet.

Det er ulike og mangeartede problemer vi kan slite med. Ikke alle problemer kan løses, men vi kan lære å leve bedre med de begrensningene vi har hvis vi ser litt nærmere på dem.

Det vi er oss bevisst kan vi gjøre noe med, det ubevisste gjør noe med oss!

En kommentar til Om meg og min kunstterapi

  1. Kjempe bra Ellen, godt å se at du er i gang. Gleder meg til fortsettelsen. Klem

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>